Guelinckx en Longin op Europese titeljacht

Posted on 25/09/2023

Volgend weekend trekt de Fanatec GT2 European Series voor de laatste meeting van het seizoen richting Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. Peter Guelinckx en Stienes Longin – met de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport tweede in de tussenstand, op slechts twee punten van de leiders – hebben maar één doel: de Europese titel. En aan motivatie zal het hen niet ontbreken.

Voorafgaand aan de voorlaatste meeting van de Fanatec GT2 European Series, drie weken geleden in het Spaanse Valencia, was de ambitie van Guelinckx en Longin duidelijk: een grandioos slotoffensief inzetten, dat na afloop van de slotmeeting in Le Castellet tot de Europese titel zou leiden. Met een vierde seizoenszege in Valencia – geen enkel ander duo won meer races dit jaar – is de eerste fase van die slotaanval in ieder geval geslaagd. Guelinckx en Longin sprongen in de tussenstand van drie naar twee, en herleidden de achterstand op leiders Hassid-Beltoise tot amper twee punten.

“Dat betekent dat er in Le Castellet heel wat scenario’s mogelijk zijn”, stelt Stienes Longin, die zich twaalf maanden geleden op het Franse circuit voor het eerst tot Europees kampioen GT2 kroonde. “Maar laat één ding duidelijk zijn: vorig jaar, al een paar weken na het winnen van mijn eerste GT2- kampioenschap, werd het mijn ambitie om ‘back-to-back’ titels binnen te halen. Nu we er zo dicht bij staan, is die ambitie alleen maar groter geworden.”

Er zijn een paar factoren waar het PK Carsport-duo dit weekend rekening mee zal moeten houden. “Het wordt de grootste startgrid van het seizoen dit weekend, met tien wagens in onze Pro-Am topcategorie”, legt Longin uit. “Stilletjes hoop ik op wat gezonde chaos, en dat we daar ons voordeel uit kunnen halen. Want we mogen ook niet uit het oog verliezen dat er nog drie kandidaten zijn voor de titel. Ook de KTM van Rosina en Saelens maakt nog kans. Volgens mij zou het niet slecht zijn mochten de nieuwe wagens (o.a. de nieuwe Maserati GT2 maakt in Le Castellet zijn debuut) meteen voorin te vinden zijn en wat wegrijden van de rest. Dan kunnen wij ons concentreren op de strijd met onze titelconcurrenten, en is het allicht voldoende om ze twee keer voor te blijven.”

Voor Peter Guelinckx wordt het slotweekend niet evident. “Mijn beide grootouders zijn recent overleden, en volgende zaterdag wordt de begrafenis gehouden”, licht Guelinckx toe. “Ik had het vlak voor haar heengaan al tegen mijn grootmoeder verteld dat ik er op die zaterdag niet kon bij zijn, omdat we voor de Europese titel strijden. Dat vond ze niet erg, maar ik moest haar wel twee dingen beloven. Eén, ik moest haar de YouTube-link sturen zodat ze – van waar ook – de races kon volgen, en twee: winnen. Dus ik heb geen keuze: ik moet kampioen worden.”

En voor iedereen die wil bekijken hoe dat in zijn werk zal gaan, de YouTube-link: https://www.youtube.com/@GTWorld. De races gaan allebei door op zaterdag, starts om 10u45 en 16u40.

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance