Ons doel moet zijn om beide races te winnen

Posted on 14/09/2023

Volgend weekend trekt de Fanatec GT2 European Series voor zijn voorlaatste meeting van het seizoen richting het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia. Peter Guelinckx en Stienes Longin, met de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport derde in de tussenstand, willen er hun slotoffensief met brio beginnen.

De band tussen Stienes Longin en het circuit in Valencia is ontzettend sterk. Zowel in de NASCAR Whelen Euro Series als in de Fanatec GT2 European Series wist Longin er al meer dan eens successen te boeken.

“Die omloop ligt me inderdaad ontzettend goed”, bevestigt Longin. “Ik heb er in de loop der jaren al zoveel gereden, dat ik ondertussen ook geen GPS meer nodig heb om naar het circuit te rijden!” (grijnst)

Eén en ander betekent dat Longin hoge sportieve ambities koestert. “Ik denk niet dat het onmogelijk is dat we beide races winnen”, stelt hij onomwonden. “Ik weet het, dat is ambitieus, maar in Valencia is dat mogelijk. Het is immers een circuit waar je voorsprong kan nemen, om het maar zo te zeggen. Je kan er echt het verschil maken, om zo de straftijd die je na een zege krijgt toegekend weg te werken. En gezien Peter in Portimao duidelijk progressie heeft geboekt mogen we ook hoog mikken, denk ik. Ik herhaal het: ons doel moet zijn om beide races te winnen.”

Het zou het PK Carsport-duo in ieder geval een uitstekende uitgangspositie opleveren voor de slotmanche, begin oktober in het Franse Le Castellet. Aan de vooravond van de meeting in Valencia staan Guelinckx en Longin derde in de tussenstand, op 11 eenheden van de leiders, het Audi-duo Hassid-Beltoise. Met nog 104 punten te verdelen – en in tegenstelling tot vorig seizoen hoeft er geen resultaat te worden geschrapt – is alles nog mogelijk.

“Aan de snelheid zal het niet liggen”, stelt Peter Guelinckx. “We zijn het enige duo dat dit seizoen al drie keer wist te winnen, maar we zijn wel al veel geplaagd door de pechduivel. Dus als Lady Luck dit weekend een keer zijn plaats kan innemen, graag.”

Niet dat Peter Guelinckx al veel ervaring heeft op de Spaanse omloop. “Mijn GT2-weekend van vorig jaar was mijn eerste keer”, legt hij uit. “Maar ik ben er van overtuigd dat we met de circuitkennis van Stienes en een goede set-up een eind kunnen komen. Dit is in principe een tracé dat me moet liggen.”

De races in Valencia worden op zaterdag (17u00) en zondag (10u00) verreden. Beide wedstrijden worden live gestreamd op het GT World YouTube-kanaal.

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance