Overweldigende zege voor PK Carsport, zegerecord voor Bert Longin

Posted on 16/08/2022


Belcar Endurance Championship 2022 –  4. 24 Uur van Zolder

Overweldigende zege voor PK Carsport, zegerecord  voor Bert Longin

 

Aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport wisten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin, Dries Vanthoor en Nicolas Saelens de 44ste editie van de 24 Uur van Zolder op hun naam te schrijven. In hete omstandigheden en tijdens een bewogen race bleef het PK Carsport-kwintet van start tot finish foutloos, om het uiteindelijk met drie ronden voorsprong te halen.

Emotionele toestanden bij PK Carsport aan de finish van de 24 Uur van Zolder. Peter Guelinckx (bij zijn debuut in de Zolderse etmaalrace onmiddellijk winnaar), Dries Vanthoor en Stienes Longin (elk aan hun tweede zege toe), Nicolas Saelens (eerste keer winnaar) waren uiteraard in de wolken. Maar niemand was blijer dan Bert Longin. Met reden, want de Leuvenaar was aan zijn zevende overwinning in de Limburgse uithoudingsklassieker toe, en wordt zo helemaal alleen zegerecordhouder.

Door ook na zes en twaalf uur het maximale aantal punten te veroveren doen de PK Carsport-rijders bovendien een uitstekende zaak voor het Belcar Endurance Championship.

Meer info en foto’s volgen later.

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance