Peter Guelinckx en Stienes Longin vast van plan om als leiders de zomerpauze in te gaan

Posted on 08/07/2021

Dit weekend wordt in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup de derde van vijf manches van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux verreden. Na een schitterende start van het seizoen zijn Peter Guelinckx en Stienes Longin vast van plan om in Spa-Francorchamps op hun elan door te gaan.

Eén puntje achterstand voor Stienes Longin in de Pro-categorie, tien punten voorsprong voor Peter Guelinckx in de Am-klasse: dat zijn de tussenstanden aan de vooravond van de derde meeting van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Met twee sprintraces en één Long Race op het programma wil het duo van de PK Carsport BMW die posities op zijn minst bevestigen en liefst nog wat verbeteren.

“Ik zou graag als leider in de tussenstand op vakantie vertrekken, ja”, stelt Stienes Longin met een brede grijns. “Het plan is dat ik mijn individuele sprintrace win, want dat is zo ongeveer de enige manier om naar de eerste plaats in de Pro- tussenstand te klimmen. In de Long Race zouden Peter en ik dat dan moeten kunnen bevestigen. Er worden wisselvallige weersomstandigheden voorspeld, en ik hoop eerlijk gezegd een beetje dat het regent. Peter liet in Zandvoort mooie dingen zien op een nat circuit, en ik ben er van overtuigd dat we over een goede set-up beschikken om in die omstandigheden aardig uit de voeten te kunnen.”

Voor Peter Guelinckx valt deze manche van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux tussen twee raceweekends van de Fanatec GT2 European Series, waar hij met een andere bolide uit de PK Carsport-ateliers aan de slag gaat, de indrukwekkende Audi R8 LMS GT2.

“Er zijn vanzelfsprekend wel wat verschillen tussen de Audi en de BMW “, stelt Guelinckx. “Het grootste is uiteraard het gewicht. De Audi is 300 kg. lichter en dat voel je. De BMW moet je in de bochten durven ‘smijten’, en Stienes slaagt daar uitstekend in. Zelf beschik ik nog niet over het nodige vertrouwen om dat te doen, maar dat komt wel. Ik zal er in de Long Race alvast alles aan doen om Stienes zo goed mogelijk te helpen, zodat we die race kunnen winnen.”

Het raceweekend voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux begint op vrijdag: na twee vrije trainingen volgen de kwalificaties om 13u35. Enkele uren later (17u15) wordt de start van de eerste race van het weekend gegeven. De tweede sprintrace van 30 minuten staat op zaterdag om 10 uur op het programma, de Long Race van 55 minuten wordt om 14 uur afgewerkt.

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance