PK Carsport bezorgt Audi R8 LMS GT2 bij endurancedebuut meteen een klassezege

Posted on 17/01/2022

Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette wisten in de 24 uur van Dubai aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport een indrukwekkende zege in de GTX-klasse te veroveren.

Maar liefst 79 bolides stonden er vrijdagnamiddag aan de start van de 17de editie van de 24 Uur van Dubai. Daarbij ook de #704 PK Carsport Audi R8 LMS GT2, die werd bestuurd door Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette. Voor de impressionante GT2-bolide was het meteen een wereldpremière, want de wagen uit Ingolstadt had nooit eerder een wedstrijd van lange adem gereden.

Een stap in het onbekende dus, maar bij PK Carsport bleken ze meer dan opgewassen tegen de taak. “Bij een eerste endurancerace ooit voor een nieuwe auto zijn er natuurlijk altijd wat vraagtekens”, weet Bert Longin. “Maar alle kinderziektes hebben we op een gepaste manier aangepakt, en we zijn altijd kunnen blijven doorrijden. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het helemaal niet. Dat kan ik je wel verzekeren.”

In de aanvangsfase werd het GTX-duel met de Leipert Motorsport Lamborghini op het scherp van de snee uitgevochten, maar de betrouwbaarheid van de PK Carsport Audi maakte uiteindelijk het verschil. Op de eindstreep bleek de #704 Audi niet alleen overtuigend winnaar in de GTX-klasse, maar ook als 25ste algemeen, op 79 starters. Gezien het voor Dubai ongezien hoge niveau in de GT3- topklasse een meer dan degelijk resultaat.

“Een eerste endurancezege voor de Audi R8 LMS GT2: we mogen opnieuw een primeur op ons palmares bijschrijven”, besluit Longin glunderend. “Het hele PK Carsport-team heeft uitstekend werk geleverd, en ook de mensen van Audi Sport zijn in de wolken met wat hun auto heeft kunnen laten zien. Ook dat is niet onbelangrijk.”

Een uitstekende seizoenstart voor de PK Carsport-troepen dus. 2022 wordt overigens opnieuw een heel boeiende jaargang, binnenkort meer daarover!

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance