Topweekend voor Peter Guelinckx en Stienes Longin

Posted on 25/05/2021

Tijdens de traditionele Pinksterraces op Circuit Zandvoort stond ook de tweede manche voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux op het programma. Met de BMW uit de ateliers van PK Carsport scoorden Stienes Longin en Peter Guelinckx in de drie races één overwinning en twee tweede plaatsen. Van een topweekend gesproken!

“Het weekend kende inderdaad een superpositief verloop”, vatte Stienes Longin glunderend samen. “Op vrijdag hebben we nog een extra testsessie ingepland en die heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.”

Tijdens de eerste sprintwedstrijd stond er geen maat op Stienes Longin. “Enkel een tussenkomst van de safety car maakte me het wat moeilijk, omdat ik zo mijn voorsprong verloor, maar eens we opnieuw konden racen reed ik relatief makkelijk van de anderen weg.”

Ook Peter Guelinckx streed in zijn sprintrace om de overwinning, al was het pas de eerste keer dat hij op Circuit Zandvoort een wedstrijd afwerkte. “Het is geen evidente omloop”, stelde Guelinckx achteraf. “Ik heb er nog weinig referentiepunten, en het feit dat de vangrails op nogal wat plekken heel dichtbij staan maakt het ook heel uitdagend.”

Guelinckx vocht de hele wedstrijd lang met Giovanni Scamardi om de eerste plaats, zette onderweg ook nog de snelste wedstrijdronde neer, maar strandde uiteindelijk op de tweede plek.

“Ik heb wel wat laten liggen bij de start, ook in de Long Race”, weet Guelinckx. “Anders hadden we die laatste misschien wel kunnen winnen. Stienes nam het stuur over met 20 seconden achterstand en reed die kloof zo goed als helemaal dicht. ‘Hors catégorie’, zo een prestatie.”
In het kampioenschap klimt Stienes Longin naar de tweede plaats in de tussenstand bij de Pro-rijders, op één punt van leider Scamardi. Peter Guelinckx wordt
met voorsprong de nieuwe leider bij de Am-rijders. Een ideale manier om drie opeenvolgende raceweekends – Guelinckx reed tussen de twee manches van de BMW M2
CS Racing Cup Benelux ook in de Fanatec GT2 European Series, samen met Bert Longin – af te sluiten.

“Positief, inderdaad”, besluit Guelinckx. “Ik heb veel bijgeleerd, zeker als het gaat om racen in de regen! (lacht) Ik kijk met heel veel zin uit naar het vervolg van het seizoen.”

De volgende wedstrijden voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux worden opnieuw op Belgische bodem afgewerkt, begin juli op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance