Wereldpremière voor Guelinckx, Longin, Longin en Lowette met PK Carsport Audi R8 LMS GT2

Posted on 07/01/2022

De autosportjaargang 2021 is amper afgelopen, maar het nieuwe seizoen staat al op stapel. Net zoals vorig jaar starten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette in de 24 uur van Dubai. Opnieuw met een wagen uit de ateliers van PK Carsport, maar dit keer gaat het om een Audi R8 LMS GT2. Het is de allereerste keer dat die indrukwekkende bolide een 24 uurs-race zal afwerken, en het Hasseltse team krijgt daarvoor ook de steun van Audi Sport.

Op vrijdag 14 januari gaat op de Dubai Autodrome de 16de editie van de 24 Uur van Dubai van start. Vorig jaar wisten Longin, Longin, Lowette en Guelinckx met hun PK Carsport BMW beslag te leggen op de zege in de TCX-klasse. Voor deze editie schakelen ze een tandje bij. Het kwartet verschijnt aan de start met een indrukwekkende Audi R8 LMS GT2, een wagen uit de GTX-categorie.

“Toen we vorig jaar de wagen kochten, hebben we de mensen van Audi Sport onmiddellijk duidelijk gemaakt dat we ons niet wilden beperken tot de GT2 European Series (het kampioenschap waarin Peter Guelinckx en Bert Longin in 2021 vicekampioen werden, red.)”, stelt teambaas Anthony Kumpen. “Ook bij 24 uursraces als deze in Dubai wilden we de wagen inzetten. Daarom hebben we samen met de mensen van Audi Sport het hele jaar gezocht naar de nodige aanpassingen die voor zo een wedstrijden van lange adem nodig zijn. Andere remmen bijvoorbeeld, of extra lichten op de auto, een aangepast drinksysteem voor de rijders, enzovoort. Het is een hele uitdaging, maar we zijn vereerd dat we die samen met de mensen van Audi Sport kunnen aangaan. In Dubai is er ook een team ingenieurs van Audi aanwezig, waarbij één die zich enkel over onze wagen zal ontfermen.”

Met de klassezege van vorig jaar op zak, plus de overwinningen in de 24 Uur van Zolder (één voor Stienes Longin, zes voor recordhouder Bert) beschikt het rijderskwartet over de nodige adelbrieven om enige ambitie in de seizoensopener te rechtvaardigen.

“Een goed team, met goede rijders: dan ben je het aan jezelf verplicht om hoog te mikken”, stelt Bert Longin. “Pas op, eenvoudig wordt het niet. Deze Audi is uiteraard een pak sneller dan de BMW M2 waar we vorig jaar mee aan de slag gingen. Dat vereist enige aanpassing. Bovendien staan er meer dan 80 auto’s op de deelnemerslijst, waardoor het verkeer ook een belangrijke rol zal spelen. Als we uit de problemen kunnen blijven moeten we een mooie rol kunnen spelen.”

“Ik weet niet wat we precies van onze tegenstanders in de GTX-klasse mogen verwachten”, vult Peter Guelinckx aan. “Maar ik kijk sowieso meer uit naar hoe onze wagen zich gedraagt tegenover de GT3’s, de topklasse in Dubai. Stilletjes hoop ik op een top-10 algemeen, iets wat in Dubai nog nooit eerder door een GTX-auto is gepresteerd.”

Op woensdag 12 januari wordt er in Dubai nog een algemene testdag georganiseerd, waarna op donderdag de kwalificaties volgen. De eigenlijke race start dan op vrijdag 14 januari, om 15 uur lokale tijd. Zowel de kwalificaties als de hele 24 uur zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van de 24H Series.

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance