Zege en podium voor Peter Guelinckx en Stienes Longin

Posted on 10/05/2021

Het Zolderse New Race Festival vormde het decor voor de start van het eerste seizoen van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Stienes Longin scoorde een historische eerste overwinning met de BMW uit de ateliers van PK Carsport en samen met teammaat Peter Guelinckx legde het duo ook in de Long Race beslag op een podiumplaats.

De start van een nieuw kampioenschap is altijd bijzonder. Rijders zijn gebrand om achter het stuur van de nieuwe machines te kruipen en zich met elkaar te meten. Als die allereerste race dan ook nog zegevierend kan worden afgesloten, dan is dat meer dan een kers op de taart.

“Ik ben inderdaad heel blij dat ik de eerste van twee sprintraces kon winnen”, stelde Stienes Longin glunderend. “Al vond ik het jammer dat ik niet tot het eind met Sam Dejonghe om de overwinning kon strijden. Hij had in de aanvangsfase hard aangevallen, maar door een betere wedstrijdindeling kon ik opnieuw aansluiting vinden. Jammer genoeg moest hij toen de strijd staken. Ik was hem op weg naar de zege graag op de piste gepasseerd.”

Voor Peter Guelinckx betekende de tweede sprintrace van 30 minuten een grote première in zijn nog prille racecarrière. “Het was inderdaad de allereerste keer dat ik zo een sprintrace afwerkte”, stelt de sportieve ondernemer. “En ik had snel door dat zo een wedstrijd een andere aanpak vergt dan de enduranceraces die ik tot nu reed. Geen sprake van om drie, vier ronden te zoeken naar het juiste ritme, je moet er van bij de start helemaal bij zijn. Het was duidelijk dat ik iets te voorzichtig ben begonnen.”
Guelinckx leek die achterstand in de slotfase nog te kunnen goedmaken, maar dat liep fout af. “Een inschattingsfout, wegens gebrek aan ervaring”, geeft hij toe. “Ik was in de slotfase bijna een seconde per ronde sneller dan de rijders vlak voor me, en wou ze in de laatste ronde passeren. Dat liep niet helemaal goed af. Ik heb er uit geleerd, en gelukkig bracht het incident onze deelname aan de Long Race niet in gevaar, want de jongens van PK Carsport kregen de wagen op tijd hersteld. Nog maar eens het bewijs dat dit één van de, zoniet hét, beste team van het land is.”

In die race van 55 minuten nam Guelinckx de start, Longin werkte af. “Peter werkte een uitstekende eerste stint af, en door als derde over de streep te gaan scoren we belangrijke punten voor het kampioenschap”, analyseerde Longin achteraf. “Dit Cup-racen bevalt me wel, en bovendien is de organisatie op alle vlak heel verzorgd en professioneel.”

Bovendien mocht Peter Guelinckx als beste van de AM-rijders ook op het hoogste podiumtrapje. “Ja, ik ben een tevreden man”, glunderde hij achteraf. “De samenwerking met Stienes loopt uitstekend, en ik heb dit weekend heel veel geleerd. Ik kijk nu al uit naar de volgende races!”
Peter Guelinckx gaat volgend weekend al opnieuw aan de slag, samen met Bert Longin in de Fanatec GT2 European Series, waarna een week later de tweede meeting van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux volgt, op het circuit van Zandvoort.

Lead generation and business relationships

There is nothing quite like watching a supercar drive at high speeds, around the fastest race tracks in the world. It’s breathtaking and terrifying at the same time, while also being one of the most advanced technological sports in the world.

Would you like to become a part of this world?

Discover our hospitality program.

Proudly sponsored by:

A&M
Shell
Van Osch
Jaguar Landrover Hasselt
Mini
Maasland Banden
Jakobus & Corneel
Heinz Performance